Përgjigjur Nuk lidhet ne rrjetin ne Gjermani

Pershendetje Stafi Ipko
Nuk lidhet me rrjetin ne Gjermani
Nr i Mobilität eshte 049 44 22 91
Ademi

Online Support [5455]

IPKO Staf

I nderuari Z. Adem,
Ju faleminderit qe keni kontaktuar Njesine e Kujdesit ndaj klienteve te IPKO-s.
Ju njoftojme se rastin e kemi derguar ne departamentin perkates.
Faleminderit per mirekuptim,
IPKO

03 Korrik 19 - 23:33
0

Online Support [5455]

IPKO Staf

I nderuari Z. Adem,
Ju lutem provoni te ristartoni telefonin dhe te lidheni manualisht me operatorin qe kemi marrveshje Telefonica O2 (E-Plus)
Faleminderit per mirekuptim,
IPKO

05 Korrik 19 - 08:25
0

Adem

Pershendetje Stafi Ipko
Kam provuar shum her Te lidhem Manuel por prap ska efekt Tee kohen ska rrjet
Ademi

05 Korrik 19 - 17:35
0

Adem

..

Fajlla shtesë

0 Bytes
0 Bytes
05 Korrik 19 - 20:19
0

Online Support [642]

IPKO Staf

I nderuar,
Nese ka mundesi te provoni tash te lidheni me operatorin Telekom Deutschland GmbH.
Cdo te mire
IPKO

05 Korrik 19 - 22:33
0

Adem

Mirmengjesi
Edhe me Telekom Deutschland ska Netz ( val) ju lutem ta verifikoni edhe nje her numrin 049 442291
Ademi

06 Korrik 19 - 08:00
0

Online Support [20507]

IPKO Staf

I nderuari Z. Adem,
Ju lutem provoni te ristartoni telefonin dhe te lidheni manualisht me operatoret qe ju kemi informuar paraprakisht, ne qoft se nuk ju funksionon ju lutem na dergoni informacione shtese se ne qfar lloj telefoni provoni te shfrytezoni kartelen e ipkos.
Faleminderit per mirekuptim,
IPKO

06 Korrik 19 - 08:42
0

Adem

Pershendetje
Kam ristaruar telefonin edhe me Operator manuell kam provuar ska efekt
Mobili eshte iPhone 8
Kurse kartelja tjeter e gruas Time eshte ipko dhe eshte krejt ne rregull dhe ka val Po vetem kartelja e imja nuk ka val
Ne Te njejtin mobil kam provuar
Ademi

06 Korrik 19 - 12:23
0

Online Support [20507]

IPKO Staf

I nderuari Z. Adem,
Ju lutem provoni qe te beni kete ndryshim Settings-General-reset- reset all settings ne telfonin tuaj, poashtu shkoni edhe e opcini OFF Dial Assist ne telefonin tuaj, ne qofte se edhe keto udhezime nuk ju ndihmojne qe te rregulloni problemin qe eshte paraqitur atehre ju duhet te ndrroni SIM kartelen qe e vendosni ne telefon, qe te beni kete ndrrim duhet patjeter te drejtoheni ne njerin nga dyqanet tona kryesore.
Faleminderit per mirekuptim,
IPKO

07 Korrik 19 - 08:27
0

Adem

Pershendetje
Po kam ber edhe General-reset- reset all setting ska efekt
si te drejtohem ne dyqanet e juaj mbasi gjindem ne Gjermani kurse afti i karteles eshte deri ne fillim te Gushtit 2019 d.m.th. numri do te me humb deri sa te vi ne Kosov? apo deri kur kam koh qe numri nuk do te humb?
Ademi

08 Korrik 19 - 08:00
0

Online Support [5455]

IPKO Staf

I nderuari Z. Adem,
Ju faleminderit qe keni kontaktuar Njesine e Kujdesit ndaj klienteve te IPKO-s.
Ju njoftojme se rastin e kemi derguar ne departamentin perkates.
Faleminderit per mirekuptim,
IPKO

08 Korrik 19 - 08:49
0

Adem

Pershendetje
Po kam ber edhe General-reset- reset all setting ska efekt
si te drejtohem ne dyqanet e juaj mbasi gjindem ne Gjermani kurse afti i karteles eshte deri ne fillim te Gushtit 2019 d.m.th. numri do te me humb deri sa te vi ne Kosov? apo deri kur kam koh qe numri nuk do te humb?
Ademi

10 Korrik 19 - 09:37
0

Online Support [5455]

IPKO Staf

I nderuari Z. Adem,
Ju faleminderit qe keni kontaktuar Njesine e Kujdesit ndaj klienteve te IPKO-s.
Ju njoftojme se rastin e kemi derguar ne departamentin perkates.
Faleminderit per mirekuptim,
IPKO

10 Korrik 19 - 18:38
0

Adem

???

15 Korrik 19 - 21:21
0

Online Support [5455]

IPKO Staf

I nderuari Z. Adem,
Ju faleminderit qe keni kontaktuar Njesine e Kujdesit ndaj klienteve te IPKO-s.
Ju njoftojme se rastin e kemi derguar ne departamentin perkates.
Faleminderit per mirekuptim,
IPKO

16 Korrik 19 - 08:00
0

Adem


Ju faliminderit shum per pergjigjeje .............................................................
Prej 10.07.2019 as nje pergjigjeje

29 Korrik 19 - 08:00
0

Online Support [5455]

IPKO Staf

I nderuari Z. Adem,
Ju faleminderit qe keni kontaktuar Njesine e Kujdesit ndaj klienteve te IPKO-s.
Kemi provuar disa here te ju kontaktojme dhe te ju njoftojme se teknikisht eshte gjithcka ne rregull dhe se duhet te provoni te lidheni me operatorin Tmobile , ne edhe njehere ju kerkojm falje per vonimin e pergjigjes mirepo tekniket kan punuar vazhdimisht per kontrollimin e ketij problemi .
Faleminderit per mirekuptim,
IPKO

29 Korrik 19 - 22:44
0

Kam harruar fjalëkalimin

Kyçja

Regjistrohu