Përgjigjur Problem me konfigurimi e VOD

Pershendejte,
Deri para 1 muaji Vod ka funksionuar mire, por pas nje problemi me kartele, Vod me nuk po funksionon, tek konfigurimet tek lidhja me serverin MW nuk shkruan “OK” por shkruan “Problem #1f”. Cfare mund te bej ne kete rast?
Faleminderit gjithsesi!

Online Support [20507]

IPKO Staf

I nderuari z. Kabashi,
Ju faleminderit qe keni kontaktuar njesine e Kujdesit për Klientë në IPKO.
JU lutem na dergoni numerin e Smart karteles tuaj si dhe nje numer kontaktues qe te kemi mundesit e kontrollojme ankesen tuaj.
Faleminderit per mirekuptimin tuaj!
Me respekt,
IPKO

27 Janar 19 - 18:12
0

Zgjim Kabashi

Numri i smart karteles:
020 1350 2911-2

27 Janar 19 - 21:03
0

Online Support [20507]

IPKO Staf

I nderuari z. Kabashi,
Ju faleminderit qe keni kontaktuar njesine e Kujdesit për Klientë në IPKO.
Ju informojme qe ankesa juaj eshte percjellur tek departamenti perkates dhe ne momentin qe kemi pergjigje ju njoftojme.
Faleminderit per mirekuptimin tuaj!
Me respekt,
IPKO

27 Janar 19 - 22:40
+1

Kam harruar fjalëkalimin

Kyçja

Regjistrohu